Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Od utorka karte za Sterijino pozorje

Besedom glumca Stevana Baje Gardinovačkog, 26. maja će biti otvoren 56. festival Sterijinog pozorja, koji će do 3. juna ponuditi trideset programa – predstava i ostalih različitih sadržaja.

Kepiro tvrdi da je likvidirao samo partizane

Suđenje oficiru mađarske žandarmerije u Drugom svetskom ratu Šandoru Kepiru juče je u Budimpešti nastavljeno čitanjem njegove odbrane s pisanim iskazima svedoka, u kojima se tvrdi da Kepiro nije kriv za zločine nad civilima u Novom Sadu 1942. godine.

Policija ne zna za aferu u Urgentnom

Slučaj žene koja je nedavno preminula u Domu zdravlja, nakon što joj, navodno, u novosadskom Urgentnom centru nije ukazana lekarska pomoć, uopšte nije prijavljen policiji, saznaje Radio 021.

Podrška Mađarske za Srbiju u EU

Drugog dana zvanične posete Srbiji, predsednik Mađarske Pal Šmit u Novom Sadu se sastao sa predsednicima Skupštine i Vlade Vojvodine Šandorom Egerešijem i Bojanom Pajtićem.

NIS će proizvoditi i struju

Naftna industrija Srbije (NIS) planira da započne proizvodnju struje u okviru strategije svog razvoja do 2020. godine, izjavio je danas generalni direktor Kiril Kravčenko.

Festival nauke za vikend

Treći Festival nauke u Novom Sadu održaće se za vikend, 7. i 8. maja, na više lokacija u centralnom kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

Sledeće nedelje rođendan Spensa

Trideseti rođendan "Spensa" biće obeležen krajem sledeće nedelje, 12. i 13. maja, velikom manifestacijom na kojoj će Novosađani uživati u koncertima, modnim revijama i predstavama.

Predsednik Mađarske u Novom Sadu

Predsednik Mađarske Pal Šmit danas će, u okviru zvanične posete Srbiji, boraviti u Novom Sadu, gde će se sastati s pokrajinskim premijerom Bojanom Pajtićem i predsednikom Skupštine Vojvodine Šandorom Egerešijem.

Nove žardinjere u centru grada

Radnici "Gradskog zelenila" postavili su na Trgu slobode i u Ulici Kralja Aleksandra još 26 žardinjera sa stablima dekorativnog gloga, čime je završena kompletna rekonstrukcija zelenila u centru grada, koja je započeta zimus.

Radno vreme kioska za markice

Gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" obaveštava korisnike usluga da će u subotu, 7. maja 2011. godine, kiosci za prodaju markica raditi po sledećem rasporedu rada - redovna prodajna mesta na terminalima u Centru Grada, kod Futoške pijace i na Železničkoj stanici, radiće u vremenu od pola šest ujutru do pola osam uveče.

"Miroslav" u Kulturnom centru

Premijerom predstave "Miroslav", po tekstu Slavomira Mrožeka u režiji Borisa Isakovića, u nedelju će u nedavno obnovljenoj zgradi Kulturnog centra (KC) Novog Sada biti otvorena nova pozorišna scena u gradu koja ima oko 160 mesta.

Noć muzeja na 50 lokacija

Peta "Noć muzeja" u Novom Sadu održaće se 14. maja od 18 sati do dva časa nakon ponoći na 50 lokacija, saopštili su organizatori.

Novo ruho Petrovaradinske pijace

Radovi na rekonstrukciji Petrovaradinske pijace započeti su danas, a direktor "Tržnice" Dušan Bajić obećava da će žitelji ovog mesta dobiti modernu i funkcionalnu pijacu.